Att inreda med själ

Vi överöses dagligen av stylade magasinreportage och extremt proffsiga studiofotografier på inredning och prylar. Mycket av detta, om inte allt, är ju till för att sälja saker till oss. Detta kan ibland medföra att inredningen förlorar sin själ och känns lite för uppstyrt och inte minst, vi behöver inte köpa allt nytt. När vi arbetar med kunder är en av de viktigaste sakerna vi propsar på att kunden ska försöka behålla saker som verkligen betyder något, som berör djupt inne i det innersta av ens själ. Detta “uppmärksamt hållbara” förhållningssättet är något jag kommer göra ett eget inlägg om.

 

Foto: Robert Larsson. Inredning och styling Anna Wendelström och Kreativa Kvadrat. Gammalt möter nytt, en gammal Singer symaskin pryder sin plats i detta sovrum.

Något gammalt, något nytt, något ärvt, något bytt

Foto: Robert Larsson. Inredning och styling Anna Wendelström och Kreativa Kvadrat. En gammal grammofonspelare och ett gammalt schack sätter prägel och själ i detta rum.

 

 

Dynamiken som blir när du blandar och mixar gammalt och nytt gör att rummet känns mer äkta. Det som ändå är huvudsaken i detta är det framförallt blir mer du! Använd dig av mormors gamla vas, eller det där loppisfyndet ni hittade för några somrar sedan på utflykt med familjen.  Minnena du har till saken gör att du i vardagen kommer stanna upp och minnas detta härliga minne. En stund som värmer din själ.

Ett gammalt loppisfynd med en enkel vas och en magnifik bukett passar in i det flesta hallar och vardagsrum.
Foto Robert Larsson. Inredning och styling Anna Wendelström och Kreativa Kvadrat. I detta rummet användes en gammal brudkista som soffbord.

 

Gamla böcker och vaser ger alltid karaktär till ett rum.