Rottingskåp

Jag vet att detta är en rip-off rakt av. Jag har helt enkelt kopierat detta IKEA-hack som jag sett på både Pinterest och Instagram. Speciellt snyggt har Susan Törnqvist gjort tycker jag. In och kika på hennes blogg interiorbysusan.

Jag vet inte om jag gjorde på det bästa sättet egentligen. Några “do´s and dont´s” kan jag tipsa er om…

Jag använde Bestå väggmonterat skåp från IKEA, i just detta rum passade svartbrun bäst. Det går ju självklart ta golvstående också om man hellre vill ha det eller om man har ett gammalt skåp hemma med spegeldörrar som behöver sig ett lyft så kan man använda det. Viktigt att det är spegeldörrar på skåpet så att det finns en ram att spara som du kan fästa rottingväven i. Jag använde Hanviken Bestå-lucka som har spegelfront.

Det var väldigt knixig att såga. Först fick jag göra ett antal borrhål och sedan använde jag en sticksåg, går säkert göra på andra sätt också.

Efter det klippte jag till rottingväven som jag köpt på Specialbeslag. Det finns två olika storlekar att välja på helt beroende på hur stort skåp du ska göra. De har även två olika sorters mönster, denna jag valde som är rund/åttakantig och även en fyrkantig variant.

Med limpistolen i högsta hugg började jag knöla in väven i utrymmet där innerdelen på skåpluckan suttit. Det var svårt att få det helt sträckt på grund av att man var tvungen att limma samtidigt som man höll i väven. Skulle jag göra ett till skåp skulle jag definitivt testa att göra på ett annat sätt. Exempelvis skulle det kanske vara idé att häfta väven på baksidan/insidan av skåpluckan och täcka utrymmet där innerdelen i dörren suttit med en svart latexfog så som jag läst att andra gjort.

Kanske kommer fler tillfällen att testa!

Foto och styling Angelica Hökenklo, Inspo Design