Styling badrum – Tips & idéer

Hem Styling badrum

Badrummet är en plats för att koppla av och ta en paus från omvärlden. Vill du ha ett mysigt badrum att trivas i så får du här tips och inspo för styling av badrum. Med de här idéerna om allt från helrenovering till enkla stylingtips skapar du en riktigt stämningsfull atmosfär i badrummet.

Skapa mysigt badrum – 4 inredningstips

Det finns flera sätt till att skapa ett mysigt badrum för att göra det extra trivsamt. Nedan ger vi dig våra allra bästa tips på hur du kan inreda ditt badrum.

1. Köp badrumstillbehör i mässing

Hos Sekelskifte.se hittar du badrumstillbehör i mässing som ger en fin, varm känsla i badrummet. Du kan exempelvis inreda med mässing i badkarshyllan, eller genom att sätta upp en fin, gammaldags WC-skylt på badrumsdörren. En annan återförsäljare som erbjuder badrumstillbehör i mässing är Specialbeslag.se. Här kan du även hitta badrumsartiklar i andra fina material. De erbjuder ett brett utbud av självhäftande badrumstillbehör - så att du slipper borra i väggen.

2. Investera i en lyxig badrumsmatta

Badrumsmattor är inte bara fina att se på – de knyter även ihop rummet, och är guld värda för frusna fötter under kalla morgnar. Online kan du hitta en lyxig badrumsmatta som passar in i just i ditt badrum. Det finns handgjorda, mjuka och i stilrena färger som är lätta att matcha med resten av badrumsinredningen. En mönstrad matta piggar upp badrummet medan en enfärgad ger ett lugnt, inbjudande intryck. Välj din egen storlek på mattan genom att beställa en modell i specialanpassat mått.

1. Inred med gröna växter

Ett badrum verkar lätt kalt och kliniskt utan detaljer som livar upp. Gröna växter får badrummet att verka mer ombonat och bidrar även till fräschör. En liten kruka på handfatet eller en hylla kan göra stor skillnad. Oanvänd golvyta som tomma hörn är också utmärkta ställen för växter. Beroende på din inredningsstil blir det fint med mjuka pastellnyanser på krukorna, alternativt bjärta toner som färgklickar i ett monokromt badrum. Ett annat tips är att använda växtgirlanger i plast som kan slingra sig runt badkarshyllor, draperistänger och sidorna på badrumshyllorna.

2. Använd levande ljus

Levande ljus är ett annat sätt att öka mysfaktorn på, och ger en lyxig spakänsla åt badrummet. Ljus i vackra krukor eller blockljus på fat är snygga inredningsdetaljer även när de inte är tända. Doftljus är ett trevligt alternativ, men se till att doften inte är alltför påträngande framförallt om du har ett mindre badrum. Var noga med att ljusen står på en plats där de inte riskerar att välta, dras ner eller att någon böjer sig över dem och sätter eld på hår eller kläder, och att de är släckta innan du går och lägger dig.

3. Optimera din förvaring

Överfulla badrumsskåp och klädhögar på golvet är varken snyggt eller praktiskt. Optimera förvaringen i badrummet med skåp, hyllor, lådor och korgar. Ska du renovera badrummet är det väl värt att tänka en extra gång på hur du vill ha skåp och dylikt, annars får du utgå från de förvaringsmöjligheter du har. Huvudsaken är att allt du behöver får plats och att det är lätt att komma åt. Små korgar blir fina inslag som underlättar vardagen, och det är även smart att ställa en tvättkorg i badrummet. Få fler tips på hur du kan gå tillväga när du ska optimera badrummet hos Elle.se.

4. Förstärk intrycket med fina badrumstextilier

Badrumstextilier kan ge en omedelbar effekt på känslan i ditt badrum. Det verkar genast mer trivsamt och enhetligt. Utgå från färgen på golv, väggar och handfat och välj färger som passar till. Extra stilpoäng får du genom att matcha badrumsmattan med handdukar och badlakan. Fuktiga handdukar drar lätt till sig bakterier och behöver därför tvättas regelbundet, så det är en bra idé att köpa flera matchande set så att du snabbt kan hänga upp nya när andra är i tvätten.